Poissaolot

Opiskelu on lukiolaisen työtä. Opiskelijoilta vaaditaan ammattimaista asennetta myös poissaolojen ja myöhästymisten suhteen.

Poissaolojen selvittäminen
Opiskelijan on selvitettävä poissaolon syy kurssin pitäjälle seuraavalla oppitunnilla Juluxiin kuitattuna. Alaikäisen opiskelijan poissaoloselvityksen allekirjoittaa huoltaja. Täysi-ikäinen opiskelija voi hoitaa itse poissaoloselvityksen. Jos joudut olemaan pois tunnilta esimerkiksi autokoulun takia, niin keskustele kurssin opettajan kanssa asiasta etukäteen.

Poissaolojen määrä
Poissaoloja saa kurssia kohti olla enintään kolme. Määrän ylittyessä on heti neuvoteltava kurssin opettajan kanssa onko kurssin suorittaminen vielä mahdollista. Käytännöt kolmen poissaolon ylimenevältä osalta voivat olla erilaiset eri kursseilla. Varmista kurssin poissaolokäytäntö kurssin opettajalta.

Koulun tapahtumat kuten koulun retket, oppilaskunnan hallituksen kokoukset ja muut vastaavat poissaolot eivät kasvata ”poissaolokiintiötä”. Nämäkin poissaolot on kuitenkin selvitettävä opettajalle. Useimmiten em. tapahtumiin osallistuvista tehdään listat opettajien ilmoitustaululle, mikä käy poissaoloselvitykseksi.

Useamman päivän kestävät poissaolot
Huoltajan tai opiskelijan on otettava yhteys ryhmänohjaajaan, jos poissaolo kestää vähintään kolme päivää.