Opiskelu

Lukio opiskelu pähkinän kuoressa
Lukio-opiskelu on typistetyimmillään kurssien suorittamisesta. Kuten peruskoulussa, lukiossakin istutaan oppitunneilla, tehdään kotitehtäviä sekä kokeita. Opiskelu eroaa peruskouluopiskelusta kuitenkin monin tavoin. Joudut itse hankkimaan oppimateriaalin, oppisisällöt ovat laajemmat ja opiskelutahti tiukempi. Otat opiskelustasi myös vastuuta aivan eri tavalla kuin aiemmin.

Opiskelutaitojen kehittämistä
Kurssit ovat huomattavasti laajempia kuin peruskoulun koealueet, joten oppisisällön ulkoa opiskelu on huomattavasti työläämpää kuin peruskoulussa. Kokeissa sinun oletetaan osaavan myös soveltaa asioita, joten ulkoa opiskelu ei edes riitä.

Oppitunneilla ei ole enää samalla tavalla aikaa kerrata asioita, vaan uutta asiaa tulee jatkuvalla syötöllä. Opiskelutahdin kiivaus voi yllättää. Toisaalta voi olla että jossain kohti lukujärjestystä on vapaa palkki, joka tarkoittaa parin tunnin hengähdystaukoa.

IMG_9531 (2)

Vastuu ja vapaus
Sinulta edellytetään lukio-opiskelijana vastuun kantamista omasta opiskelustasi.Kurssilta riittävän monta kertaa poissa olleen opiskelijan katsotaan keskeyttäneen kurssi. Jos opiskelu ei maistu, ei kursseja myöskään kerry. Kursseilta ei myöskään päästetä läpi ellei osaaminen ole riittävällä tasolla. Vaatimustaso arvosanaan 5 on selvästi korkeampi kuin peruskoulussa. Sinulla on kuitenkin enemmän vapautta valita minkälaiseksi opiskelusi muodostuu. Eri kielet, lukiossa alkavat aineet kuten psykologia ja filosofia sekä monet taito- ja taideaineiden kurssit tarjoavat monia mahdollisuuksia kurssisuunnitelmasi laadintaan.

Lukio avaa ovia tulevaisuuteen
Lukio-opiskelun päättää tavallisesti valtakunnalliset ylioppilaskokeet. Niiden tuloksilla on merkittävä vaikutus jatko-opiskelupaikkaa hakiessa. Lukion kurssivalinnat ja opiskeluun panostaminen ovat investointi omaan tulevaisuuteesi. Ylioppilaskokeet perustuvat koko lukion oppimäärään, joten niissä menestyminen edellyttää opiskelun ottamista vakavasti alusta alkaen.

Lukio avaa silmäsi näkemään ympäröivä maailma aivan eri tavalla. Se voi tarjota upeita elämyksiä, ihania ihmisiä ja loistavia onnistumisen kokemuksia. Vaikka lukio olisi valintavaiheessa vain väylä haluamallesi alalle tai vaikka tulisit lukioon pelkästään kokeilemaan kepillä jäätä, lukioaikasi tulee varmasti olemaan ikimuistoinen kokemus.