oppilastutorit

Oppilastutorit

Tutorit ohjaavat ja tukevat uusia lukiolaisia lukion aloittamisessa. Tutorjärjestelmän ideana on siirtää kokeneimmilta opiskelijoilta hiljaista tietoa lukion käymisestä uusille opiskelijoille ja rakentaa ryhmähenkeä.

Kuka tai mikä on tutor?

Tutorin voit havaita liikkuvan koulun käytävillä välituntisin, mutta joskus on tutor nähty myös jopa oppitunnilla. Tutor ei erotu massasta kovinkaan erikoisesti; selviä tuntomerkkejä ei havaittavissa. Tutorit tulevat kyllä ensimmäisenä syksynä tutuksi.

Tutorin tunnistettuasi voit tulla esittämään hänelle kouluun liittyviä ja mieltä painavia kysymyksiä. Tutorit ovat luonteeltaan sosiaalisia, auttavaisia ja hyväntuulisia, ja kysymyksiin vastaaminen ja uusien opiskelijoiden auttaminen on heidän leipälajinsa. Tutorit ovat aktiivisimmillaan syksyisin, jolloin he ovat saaneet ympärilleen uusia koulutettavia ykkösiä.

Tutorit toimivat tehtävässään kahtena lukuvuonna, jonka jälkeen he saavat tutorkurssisuorituksen (OP3).

Miten SINUSTAKIN voi tulla tutori?

Keväisin järjestetään ykkösvuoden opiskelijoille mahdollisuus hakea tutoriksi. Opo ilmoittaa asiasta mm. wilman kautta. Tutoreiksi valituille järjestetään tutorkoulutus. Se on päivän mittainen koulutustilaisuus, jossa perehdytään tutorin tehtäviin.